Nyheter

Publisert 28/11/17 | av ExploreBet

0

Sesongens store skuffelser


Bunnoppgjør når nyansatt West Ham-manager David Moyes vender hjem til sin tidligere arbeidsgiver på Goodison.

*Odds og spilltips nederst i saken

Everton-West Ham: Atskillige forståsegpåere nevnte før sesongen Everton og West Ham blant kandidatene til topp 4, og i alle fall topp 6. Everton endte som nummer 7 da poeng ble opptalt i mai, og var tippet å skulle ta nye steg under ledelse av en Ronald Koeman som tidlig på sommeren hentet inn tunge navn som skulle forsterke laget, samtidig som selveste Wayne Rooney vendte hjem til hvor eventyret en gang begynte. West Ham opplevde en liten nedtur forrige sesong, men revansj sto skrevet i stjernene da Slaven Bilic 1.september ble kåret til overgangsvinneren – sammen med Koeman og Everton. Når avspark tas på Goodison onsdag kveld, er både Koeman og Bilic sparket, og kampen spilles mellom to lag som har kniven mot strupen i akutt nedrykksstrid.

Fra vondt til verre
Everton er før avspark nummer 16 på Premier League-tabellen. Etter Koemans avgang har vondt blitt verre og totalt har man nå sluppet inn 28 mål på 13 ligakamper. Det er klubbens verste statistikk siden sesongens 1958-1959. I tillegg kommer fiaskoen i Europa League, der man etter forrige ukes 1-5-tap hjemme mot Atalanta står bokført med ett eneste poeng og pinlige 4-15 i målscore fra 5 kamper.

Siste to kamper har gitt totalt 9 baklengsmål, og vikarierende manager David Unsworths håp om permanent stilling er naturligvis knust. Klubbens sparking av Ronald Koeman virker stadig mer å være en lite gjennomtenkt handling, og enda verre er det at det har tatt så lang tid å få på plass en erstatter. Onsdag er det 37 dager siden nederlenderen fikk beskjed om å rydde skrivebordet, og siden da har et hav av aktuelle kandidater blitt nevnt. I skrivende stund har det blitt med ryktene (Big Sam Allardyce virker i skrivende stund å være heteste kandidat), og Unsworth innrømmer at usikkerheten gjør noe med spillernes psyke.
–Noe må skje, og det haster. Jeg tar selvfølgelig min del av ansvaret for de sviktende resultatene, men det er det flere som må gjøre. Spillernes selvtillit har aldri vært lavere, og klubbledelsen må nå ta en avgjørelse, sa den vikarierende manageren etter 1-4-tapet mot Southampton søndag.

Ut av det gode selskap
Unsworth har bare vunnet én av sine syv kamper som sjef, og Toffees-spillerne er tydelig langt nede. Søndag valgte man for andre gang på en snau uke kapitulasjon etter å ha havnet under i målprotokollen. 1-5-tapet i Europa League ble fulgt opp av en skammelig forestilling mot Southampton, og akkurat nå virker den stolte Liverpool-klubben å ha stø kurs mot The Championship. Everton er en av bare seks klubber som aldri har rykket ned fra Premier League, men Arsenal, Liverpool, Manchester United, Tottenham Hotspur og Chelsea kan i mai være alene om å være en del av den stolte statistikken.

Poeng i hjemmedebuten
David Moyes har overtatt et West Ham i oppløsning, og onsdag skal skotten opp mot klubben har så stolt ledet i elleve år. Lørdag debuterte han for sin nye klubb på hjemmebane, og det endte med ett poeng mot Leicester. Moyes har dermed fortsatt ikke vunnet en hjemmekamp i 2017 (elleve kamper), men 54-åringen var likevel ved godt mot etter lørdagens kamp.
–Det er en start, og fansens støtte var formidabel. Med deres hjelp vil vi snart ta oss ut av problemene, sa Hammers-bossen etter en kamp hvor Leicester styrte begivenhetene før hvilen, mens West Ham utliknet og presset på for et seiersmål etter pause.

Onsdagens kamp på Goodison er et bunnoppgjør, og en eventuell taper vil stå med begge ben i nedrykkssumpa. Everton har i løpet av en snau uke hjemmekamper mot West Ham og Huddersfield, og seks poeng bør egentlig være et krav før byderbyet mot Liverpool. De fleste anser nå Everton som en nedrykkskandidat, men David Unsworth vil ikke ta den diskusjonen riktig ennå.
–Vi er ikke helt der. Om en uke vet vi mer, sier den tidligere stopperkjempen til lokalavisa Liverpool Echo mandag.

Odds på kveldens skjebnekamp finner du hos Betsafe (som akkurat nå gir 500 kroner risikofritt spill til nye kunder)

Everton – West Ham
Onsdag 29. november, kl. 21.00
Goodison Park
TV 2 Sport Premium

TIPSET:
Everton-seier med ett måls margin til 3,85 i odds hos Betsafe.
Krisen blir bare større for Everton. David Unsworth ønsker managerjobben på permanent basis, men det spørs hvor mange som støtter han i det etter 1-5-tap for Atalanta og 1-4-tap for Southampton den siste uken. Oumar Niasse (a) soner, ti spillere er skadet. Seks på rad uten seier for West Ham som kom tilbake til 1-1 i David Moyes’ hjemmedebut mot Leicester fredag. Marko Arnautović (a) ble skadet. Fra før trøbler fem spillere med skader. Vi forsøker en knapp H!


Tags: , , , , , , ,


Skrevet av:Comments are closed.

Back to Top ↑