Nyheter

Publisert 12/11/19 | av Kim Marki

0

Flott Stoke-debut


Fredag ble det klart at Michael O’Neill forlater Nord-Irland for å ta over Championship-klubben Stoke City. Dermed går 50-åringen mot langt travlere hverdager i Championship enn han har vært vant til som manager for Nord-Irland siden desember 2011. Han tar nemlig umiddelbart over Stoke, samtidig som han skal lede sin nasjon i de to siste EM-kvalifiseringskampene, samt potensielle kvalik-kamper. Nordiren overtar klubben etter Nathan Jones, som fikk sparken 1. november. The Potters har hatt en grufull start på sesongen, og sanket bare åtte poeng på de 15 første rundene.

– Jeg er på ingen måte overveldet. Som landslagssjef for en mindre nasjon er jeg vant til å slåss i større vektklasser, og vi har vært nokså suksessfulle. Vi har hatt begrensede ressurser, og det har vi ikke i Stoke. Her er fasilitetene fantastiske og alt som skal til for å bygge en topp fotballklubb. Vi må få alle til å tenke og dra i samme retning, sa nordiren i sitt første intervju som Stoke-sjef.

Dagen etter intervjuet var det duket for debut på sidelinjen, i bunnoppgjør borte mot tabellnabo Barnsley. Og O’Neill fikk starten han ønsket seg. Etter bare timer med laget på trening valgte nykommeren å sjanse på både ny formasjon og forandringer i førsteelleveren. 5-2-3-formasjonen brukt i mandagens møte med WBA ble vraket til fordel for 4-3-3, samtidig som Lee Gregory, James McClean, Tom Ince, Ryan Woods og Bruno Martins alle var tilbake i førsteelleveren. Svaret på forandringen ble sterk 4-2-seier, og nytt håp om at klatringen nå kan starte.

-Akkurat nå var det bare resultatet som betydde noe, men jeg fikk samtidig mange positive svar. Det var en flott start, uttalte O’Neill til engelsk presse etter kamp.


Tags: , ,


Skrevet av:Comments are closed.

Back to Top ↑