Bookietest

Publisert 15/02/17 | av ExploreBet

Den store bookmakertesten


I jungelen av bookmakere på internett kan det være vanskelig å finne frem. Vi har nå gjort jobben for deg for å finne ut hvor det er mest lønnsomt å plassere pengene dine. Sist vi hadde en full runde blant spillselskapene var i 2008 der Betsafe gikk til topps ett poeng foran Nordicbet. Centrebet tok 3. plassen. Dermed er det i aller høyeste grad på tide med en oppdatert testrunde. Vi har de siste månedene testet 17 bookmakere ned til minste detalj og er nå klar for å presentere våre resultater.

Siden sist har det kommet til en rekke nye spillselskap samtidig som andre har forsvunnet. Sammenlignet med vår test i 2008 er Bet365, regjerende mester Betsafe, Betsson, Bwin, Expekt, Nordicbet, Pinnacle, Scandic, Unibet og William Hill fortsatt med. Det betyr at åtte av ni spillselskap på topp ti-listen da fortsatt er i godt driv ute på bookmakermarkedet. Unntaket er den gamle storheten Centrebet som er kjøpt opp av William Hill og er i ferd med å flytte alle kundene over. Dermed får de ikke sjansen til å forsvare bronsemedaljen fra vår forrige test. I tillegg er Sportingbet, Ladbrokes og Scandic borte da de ikke lenger godtar kunder fra Norge og dermed ikke er relevante i vår test. Mange av bookmakerne på den nedre tabellhalvdelen fra forrige test har vi nå byttet ut med nye spillselskap som har kommet til de siste årene.

Årets 17 deltakere:
10bet
Bet365
Betsafe
Betsson

Bwin
ComeOn
Coolbet

Expekt
Guts
Intertops
Interwetten
Leo Vegas
Nordicbet
Pinnacle
Superlenny
Unibet

William Hill

*Testen er trykket etter tillatelse fra Tips Sport & Spill

Årets 17 utvalgte bookmakere er testet i åtte forskjellige kriterier:

1: Brukervennlighet nettside
Først ut er inntrykket man får første gang man besøker nettsiden. Her forventer vi at det er enkelt å finne sportene og ligaene man ønsker å spille på, et godt sortert utvalg på spesialspillene på hver kamp og minst mulig reklame, treghet og generell nedetid. Scoren er gitt fra 1 til 10 etter vårt inntrykk av hvordan siden er å bruke, gjerne for folk som ikke tidligere er kjent med bookmakerens nettside.

2: Registreringsprosessen
I kategori to har vi registrert ny spillkonto. Vi har sett på hvor lang tid prosessen tar, hva slags tilbakemeldinger som kom fra spillselskapet, bekreftende e-poster etc. Pluss for norsk språk er gitt. Scoren er igjen fra 1 til 10.

3: Innskudd/uttak
Dette er en kategori som har blitt langt mer viktig de siste årene etter at det ble satt klare begrensninger på bruk av norske bankkort hos utenlandske bookmakere. Vi har nå sett på hvilke løsninger spillselskapene har for dette samt gebyrer både ved innskudd og hvordan uttaksprosessen fungerer. 1 til 10 er igjen brukt som karakterskala.

4: Spillutvalg
Spillutvalget er først ut av våre «superkategorier». Her telle karakteren dobbelt. Det vil med andre ord si at vi går helt opp til 20 poeng for de som oppfyller alle kravene våre. Vår test er gjort med tanke på en norsk kunde. Det vil si at vi har hatt relativt liten fokus på amerikanske idretter, golf, tennis osv, men har på den andre siden gitt klare pluss for lavere divisjoner i Norge, norsk ishockey, andre vinteridretter etc. I tillegg har vi sett på hvor mange spesialspill som tilbys på de største oppgjørene i Premier League, The Championship, spanske La Liga samt i Champions og Europa League kamper.

5: Tilbakebetalingsprosent
Tilbakebetalinsprosenten er den andre av våre «superkategorier». Dette er en ren matematisk kategori uten noe rom for skjønn. Vi har testet spillselskapenes betingelser på alt fra norsk 3. divisjon til et over/under målspill i Premier League. Disse ble delt opp i elleve forskjellige kategorier der hver fikk sin egen score. Til slutt har vi summert opp og rangert alle bookmakerne fra topp til bunns på tilbakebetalingsprosenten. Igjen teller karakteren dobbelt og spillselskapene kan dermed også her score opp til 20 poeng.

6: Spillprosessen
I spillprosessen har vi sett på hvordan det fungerer å faktisk sette spillene sine på bookmakerens nettsider. Generell design osv er holdt utenfor denne da det er en egen kategori. Her ser vi på hvor mange klikk det tar for å gå fra forsiden til spillkvitteringen er på skjermen, hvor lett det er å skjønne diverse systemvarianter etc samt hvor lett det er å finne ut hvor mye man vant når spillene er avsluttet. Bookmakerne scorer her fra ett til ti poeng.

7: Support
Her har vi testet kontakten med spillselskapene via e-post og telefon samt livechat på nettsiden hos de som tilbyr den løsningen. Vi har tatt tiden på hver eneste henvendelse og vurdert om svaret vi fikk faktisk ga oss løsninger på problemene vi oversendte. Scoren er gitt fra 1 til 10.

8: Ansvarlig spill
Til slutt har vi en kategori for ansvarlig spill. Spillavhengighet er et stort problem som vi forventer at en ansvarlig bookmaker tar på alvor. I tillegg til hjelp og informasjon for de som måtte trenge det har vi i denne kategorien også inkludert minst mulig mas om bonuser samt diverse casinovarianter i vår kontakt med spillselskapene. Scoren er satt fra 1 til 10 poeng.


Tags: , , , , ,


Skrevet av:Back to Top ↑