Bookietest

Publisert 23/07/19 | av ExploreBet

0

Bookietesten 2019


I jungelen av bookmakere på internett kan det være vanskelig å finne frem. I samarbeid med Tipsavisen har vi nå gjort jobben for deg for å finne ut hvor det er mest lønnsomt å plassere pengene dine.
I 2016 gjorde denne bookmakertesten comeback etter åtte års fravær i avisen. Da gikk Nordicbet til topps tre poeng foran Betsafe. Dermed var rekkefølgen fra 2008 snudd der Betsafe vant poenget foran nettopp Nordicbet. På 3. plassen i vår siste test overrasket nykommer Coolbet. Vinteren 2017/2018 klatret Coolbet helt til topps og vant seks poeng foran Unibet og Nordicbet.
Vi har hele våren testet 30 bookmakere ned til minste detalj og er nå klar for å presentere våre resultater. Vi starter med de fire siste plassene og jobber oss oppover tabellen til vi til slutt kan presentere vinneren.
Årets test er den største vi noensinne har gjennomført. Hele 30 deltakere er nå på plass. 18 av dem var også med i forrige test vinteren 2017/18, deriblant de ti som da gjorde det best.
Selve testen har vi holdt i samme format som sist. Grunnprinsippet er det samme som før. Vi lar tilbakebetalingsprosent og spillutvalg telle dobbelt, det er tross alt det som er det viktigste. Av totalen på 80 poeng kan nå 40 av dem oppnås i de to kategoriene. Det føles for oss riktig at tilbakebetalingsprosent og spillutvalg teller 50 prosent av totalscoren.
Vi må til slutt minne om at dette er en test for norske spillere som er på jakt etter et nytt alternativ eller to for å sette sine oddsspill. Vi bryr oss ikke om odds på mexicansk 2. divisjon eller handikapvarianter i NBA og NFL. Her er det norsk fotball og de største europeiske ligaene som Premier League og La Liga som teller. Resultatene våre vil dermed ofte skille seg en del fra hvordan en amerikansk oddstipper som holder seg til asiatiske handikapspill og amerikansk fotball vil oppleve spillselskapene. Vi krever også norske kroner som valuta, norsk språk på nettsiden og norsk kundeservice for å oppnå god totalscore.
Årets 30 deltakere:
10Bet
22Bet
888sport
Bet365
Bethard
Betsafe
Betsson
Betway
Betzest
Bwin
CampeonBet
ComeOn
Coolbet
Expekt
Fansbet
Guts
Karamba
LeoVegas
Librabet
Mobilebet
Norges Spill
Norsk Tipping
PinnacleSports
Redbet
Rizk
Unibet
William Hill
Zulabet
Tabellen i forrige test, 2017/18:
1: Coolbet 74 poeng
2: Unibet 68 poeng
3: Nordicbet 68 poeng
4: Betsafe 67 poeng
5: Betsson 67 poeng
6: LeoVegas 63 poeng
7: ComeOn 57 poeng
8: 10Bet 56 poeng
9: Redbet 56 poeng
10: Bet365 54 poeng
11: Betway 53 poeng
12: Scandibet 53 poeng
13: Winmasters 48 poeng
14: Mr Green 48 poeng
15: Guts 47 poeng
16: Norsk Tipping 46 poeng
17: Pinnacle 42 poeng
18: William Hill 41 poeng
19: SuperLenny 40 poeng
20: Expekt 39 poeng
21: Energybet 38 poeng
22: Paddy Power 36 poeng
23: Betclic 22 poeng
24: Bwin 21 poeng
Årets 30 utvalgte bookmakere er testet i seks forskjellige kriterier:
1: Brukervennlighet nettside
Karakteren her vil dermed oppsummere inntrykket man får første gang man besøker nettsiden. Her forventer vi at det er enkelt å finne sportene og ligaene man ønsker å spille på, et godt sortert utvalg på spesialspillene på hver kamp og minst mulig reklame, treghet og generell nedetid. I tillegg har vi sett på hvor lang tid registreringsprosessen tok, hva slags tilbakemeldinger som kom fra spillselskapet, bekreftende e-poster etc. Pluss for norsk språk er gitt. Til slutt har vi spillprosessen der vi har sett på hvordan det fungerer å faktisk sette spillene sine på bookmakerens nettsider. Scoren er gitt fra 1 til 10 etter vårt inntrykk av hvordan siden er å bruke, gjerne for folk som ikke tidligere er kjent med bookmakerens nettside.
Forrige kategorivinner: COOLBET 10 av 10 poeng!
2: Innskudd/uttak
Samme kategori som var med sist. Dette er en kategori som har blitt langt mer viktig de siste årene etter at det ble satt klare begrensninger på bruk av norske bankkort hos utenlandske bookmakere. Vi har nå sett på hvilke løsninger spillselskapene har for dette samt gebyrer både ved innskudd og hvordan uttaksprosessen fungerer. 1 til 10 er igjen brukt som karakterskala.
Forrige kategorivinner: Bet365, Betway, Guts, Norsk Tipping, Redbet, Betsson, Coolbet, Betsafe og Nordicbet oppnådde alle 10 av 10 poeng i denne kategorien.
3: Spillutvalg
Spillutvalget er først ut av våre «superkategorier». Her telle karakteren dobbelt. Det vil med andre ord si at vi går helt opp til 20 poeng for de som oppfyller alle kravene våre. Vår test er gjort med tanke på en norsk kunde. Det vil si at vi har hatt relativt liten fokus på amerikanske idretter, golf, tennis osv, men har på den andre siden gitt klare pluss for lavere divisjoner i Norge. I tillegg har vi sett på hvor mange spesialspill som tilbys på de største ligaene rundt om i Europa.
Forrige kategorivinner: ComeOn 20 av 20 poeng!
4: Tilbakebetalingsprosent
Tilbakebetalinsprosenten er den andre av våre «superkategorier». Dette er en ren matematisk kategori uten noe rom for skjønn. Vi har testet spillselskapenes betingelser på alt fra norsk 3. divisjon til et over/under målspill i Premier League. Disse ble delt opp i 14 forskjellige kategorier der hver fikk sin egen score. Til slutt har vi summert opp og rangert alle bookmakerne fra topp til bunns på tilbakebetalingsprosenten. Igjen teller karakteren dobbelt og spillselskapene kan dermed også her score opp til 20 poeng.
Forrige kategorivinner: Pinnacle 19 av 20 poeng!
5: Support
Her har vi testet kontakten med spillselskapene via e-post og telefon samt livechat på nettsiden hos de som tilbyr den løsningen. Vi har tatt tiden på hver eneste henvendelse og vurdert om svaret vi fikk faktisk ga oss løsninger på problemene vi oversendte. Kundekontakt på Twitter, gode tilbud, konkurranser etc gir ekstrapoeng! Scoren er gitt fra 1 til 10.
Forrige kategorivinner: Betsson 10 av 10 poeng!
6: Bonusordninger/ansvarlig spill
Spillavhengighet er et stort problem som vi forventer at en ansvarlig bookmaker tar på alvor. I tillegg til hjelp og informasjon for de som måtte trenge det har vi i denne kategorien også inkludert minst mulig mas om bonuser samt diverse casinovarianter i vår kontakt med spillselskapene. Vi har imidlertid nå også inkludert bonusordninger på sportsspill og hvordan disse blir presentert. Vi har sett på kravene for å kunne ta ut pengene igjen og hvor gode bonusbetingelsene er. Scoren er satt fra 1 til 10 poeng.
Forrige kategorivinner: LeoVegas 10 av 10 poeng!

Tags: ,


Skrevet av:Comments are closed.

Back to Top ↑